Nem bonyolítottuk nagyon túl a gyermektervezési időpontot.

Megnéztük, hogy mikor szeretnénk Budapestre költözni, ehhez képest mikor kellene eljönnie távpénzre/szabadságra Mariannnak, ezek alapján kiszámítottuk a várható szülési időpontot.

Természetesen mindenképp úgy kell kalkulálni, hogy nem biztos, hogy minden elsőre sikerül. Nekünk is csak a második havi próbálkozás lett sikeres. A teherbe esésről elég egyszerűen értesültünk, nem jött meg a havi vérzés, illetve 2 hét eltelte után egy gyógyszertárban kapható terhességi teszttel is ellenőríztük az eredményt. Miután az is pozitív lett, elkezdtünk csendben örülni.

Azt tudni kell, hogy a terhessék első 12 hetében elég nagy a kozkázat az esetleges spontán vetélésre. Ez az időintervallum nagyon kritikus. Nagyon oda kell figyelnie a kismamának.  Nem szabad ugrálni, fizikai ütéseknek/eséseknek kitennie magát, sportolni, nehogy baj történjen. Ennyire az elején nem is mondtuk meg senkinek, nehogy valamit is előre elkiabáljunk.

Semmilyen különleges módszert nem alkalmaztunk. Abbahagytuk a védekezést (óvszerrel védekeztünk) és a természetre bíztuk a fogantatást. A biztos eredmény elérése érdekében minden nap szeretkeztünk, bár ezt amúgy is megtettük volna, hiszen szerelmesek vagyunk :)

Mielőtt elkezdtük volna a védekezés nélküli szeretkezést, Mariann elkezdte szedni az Elevit nevű kifejezetten kismamáknak kifejlesztett vitamint. Az ajánlás szerint a tervezett terhesség előtt legalább egy hónappal el kell kezdeni szedni az ideális eredmény érdekében.

Hasznos linkek:

/ Szülés kalkulátor: www.timmermann.hu/index.php /

/ További kalkulátorok: www.babaszoba.hu/kalkulatorok /

/ Elevit terhesvitamin: www.elevit.hu/site/get_pregnant.php /

 

Szerző: kombika  2010.04.13. 07:41 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekunklesz.blog.hu/api/trackback/id/tr81916696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása