Az orvosi vizsgálat után a védőnői szakszolgálathoz kellett mennünk.

Itt készítik el a kismama és a baba papírjait, illetve itt segítenek, hogy mikor, hova milyen vizsgálatra, szűrésre kell menni. Mérik az anyuka (később, születés után a babának is) súlyát, vérnyomását. 

Első megdöbbenésem az volt, hogy még mindíg kézzel dolgoznak. Számítógép az van, de csak áll a sarokban. A védőnő kézzel töltötte ki a több oldalas füzetet, ami az adatokat tartalmazza (egy zöld, kartonszerű, több oldalas nyomtatvány). Illetve kézzel töltötte ki azt a kismama könyvet is, amit nekünk adott. Nesze neked 21. század.. minden manuálisan.. semmi központi IT rendszer..

Részletesen végigkérdezgetett, hogy Mariannak illetve nekem milyen betegségein voltak, milyen káros-szenvedélyeink vannak ( nincsenek :), családban milyen betegségek fordultak elő, milyen műtéteink voltak, van-e valamilyen gyógyszer-érzékenységünk. Továbbá kellett adni egy vizelet mintát. Amit ott helyben a védőnő meg is vizsgált. Hogy pontosan mit nézett azt nem tudom, nem mondta el. 

Nem tudom ki hogy van vele, én ezeket a dolgokat abszolút nem tudom fejből. Azaz tudom, de csak azért mert nincs semmi érzékenység, betegség, semmisenem sosenem.. na de kérem .. hogy lehet, hogy 2010 -ben nincs egységes orvosi rendszer az országban ami tartalmazza az emberek kórelőzményét??? hihetetlen..

Megtörtént az adatok felvétele.

Még ajándékot is kaptunk. Egy Libero -s kéziköny, hasznos tanácsokkal a terhességgel, születéssel, szüléssel kapcsolatban. Illetve egy újságot, amiben szintén volt egy kis köny-melléklet amiben hasznos tanácsok voltak. Ez azért is jött jól, mert ebben részletesen le volta írva azok a dolgok is, hogy mikor mennyi pénzt milyen címen kap a kismama. Jó volt, hogy ezt végre egy biztos forrásból tutibiztosan megtudtuk..

 

Szerző: kombika  2010.04.14. 09:49 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekunklesz.blog.hu/api/trackback/id/tr11919984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása