Persze ez nem minden, amit eddig leírtam. Van egy 6 éves nagy lányunk is a szerelmem első házasságából, aki idén szeptemberben már iskolába megy.

Régebben sokat mondogatta, hogy szeretne kistestvért. Aztán mikor eljött az idő, és elmondtuk neki, hogy közeledik a kistestvére, akkor nem akarta elhinni. Azt mondta, biztosan viccelünk.

Egy dologgal tudtuk meggyőzni. Megmutattuk neki, hogy ott van a szekrényben az Elevit. Hihetetlen, de 6 évesen annyira megragadnak a fejében a reklémok, hogy amint meglátta az Elevit -et, rögtön elkezdtem, mondani: "Anya Te tényleg terhes vagy. Az a vitamint akkor kell szedni, gyereke lesz egy anyukának, hogy a kisbaba egézséges legyen!"

Nagyon meglepődtünk, mikor ezt előadta.. Hihetetlen mik meg nem ragadnak a fejükben, és mennyire okosan értelmezik is a dolgokat. Nagyon oda kell figyelni a reklámokra. Sokszor nagyobb hatással van a gyerekekre, mint akármilyen film, amit egyszer látnak, míg a reklámokat nap mint nap folyamatosan.. Vigyázni kell, mert nagyon könnyen elfogadják, hogy minden úgy van és minden úgy igaz, ahogy a reklámokban van. Ez pedig nagyon veszélyes lehet..

 

Szerző: kombika  2010.04.23. 09:16 Szólj hozzá!

Címkék: kis gyerek nagy testvér születés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekunklesz.blog.hu/api/trackback/id/tr381944560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása