Sajnos szerelmem első terhességénél fellépett a terhességi cukorbetegség. Egézségügyi gondot sem nála, sem a gyermeknél nem okozott, de nem vol egyszerű. Azért, hogy ez most ne forduljon elő, automatikusan elküldték egy terheléses cukor vizsgálatra.

Ez egy nagyon egyszerű vizsgálat, ráadásul fájdalommentes is. 

Reggel éhgyomorra meg kell inni egy 75g cukrot tartalmazó oldatot. Majd két óra múlva megmérik az egyén vércukor szintjét. Ha ez 7.8mmol/l fölött van, akkor terhességi cukorbetegség áll fenn. Ha a határérték körül van, akkor pár hét múlva újra meg kell ismételni a vizsgálatot.

Nagyon oda kell figyelni, mert ha nem derül ki időben akkor a kismamára és a születendő gyermekre is nagyon veszélyes lehet!

Bővebben erről ITT: 

www.kismamablog.hu/terhesseg/betegseg-terhesen/terhessegi-cukorbetegseg-2

www.babanet.hu/publ/cukor.htm

Fájdalmasnak ugyan nem fájdalmas a vizsgálat, de vigyázni kell, mert van aki rosszul lesz a magas cukortartalmú oldat elfogyasztásakor. Célszerű ülve meginni, mert akár össze is eshet tőle a kismama. Főleg ha egyébként sem szereti a nagyon édes dolgokat..

Pénteken lesz ez a vizsgálat.. drukkoljatok..

Szerző: kombika  2010.04.29. 07:50 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekunklesz.blog.hu/api/trackback/id/tr441961109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása