Marianna Nyírbátori, én budapesti vagyok. Úgy alakult, hogy jelenleg Nyírbátorban élünk.

Mariannának van egy kislánya, Gréta, aki ősszel lesz 7 éves, így akkor kezdi majd az iskolát. Hosszútávon mindenképp szerettünk volna vissza (fel) költözni Budapestre. Kapóra jött az alkalom, hamár iskolába megy Gréta lányunk, akkor ez a legmegfelelőbb pillanat a költözésre. Óvodából nem szerettük volna kivenni a ballagás előtt, iskolát váltani sem szerencsés az első pár évben, így ez a legjobb megoldás. Nyírbátorban befejezi az ovit, de az iskolát már Budapesten kezdi el.

Ez viszont azt is jelentette, hogy mindkettőnknek fel kell adnunk jelenlegi állásunkat, és új munka után nézni Budapesten. Ez a mai gazdasági válságos időszakban még egy embernek sem egyszerű, nemhogy rögtön kettőnek. Szerencsére lakás ügyben nem volt ennyire sürgető a helyzet, egyenlőre felköltözünk szüleimhez, és ha már fent vagyunk, és van állásunk, akkor nekiállunk saját ház/lakás után nézni. Illetve ebben az esetben a maximális GYED/GYES -t kapná jelenlegi munkahelyén meglévő fizetése, és fenálló munkaviszonyának hossza miatt.

Tehát az ideális és a leg logikusabb az lenne, ha neki már nem kellene munkát keresnie, hanem a jelenlegi munkahelyéről menne el szülési szabadságra. Így lenne egy alap, amire építkezhetünk, hiszen legrosszabb esetben a szabadság/távpénz alatt kapott összegéből kihúzzuk valahogy Pesten, amíg munkát találok..

A döntés megszületett, teljes erővel nekiálltunk a baba-projektnek..

Szerző: kombika  2010.04.13. 06:35 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekunklesz.blog.hu/api/trackback/id/tr21916646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása