Aztán eljött az egyik nőgyógyászati vizsgálat, és a szerelmemnél találtak egy polypus -t.

Vettek mintát belőle, szerencsére a szövettani elemzés során kiderült, hogy "jóindulatú", tehát nem kell nagyon aggódni, de azért jobban oda kell figyelni rá, a szeretkezéssel vigyázni kell, továbbá folyamatos felügyeletet igényel.

Az orvosunk azt mondta, hogy nem kell foglalkozni vele, ha ilyen marad, akkor az esetek 90% -ban magától távozik majd a szülés során, ha nem, akkor egy egyszerű műtéttel eltávolítják majd a szülés után.

Persze nem fenékig tejfel az élet..

Az orvosunk szabadságra ment, így a következő vizygálta már egy másik orvosnál zajlott. Ez a Doki ki volt akadva, hogy az előző miért mondta nekünk, hogy nem kell foglalkozni vele, ő azt mondja, hogy ezt meg kell nézetni, és azonnal le kell vetetni. Ráadásul szerinte az utolsó vizsgálat óta nőtt is..

Egy orvos egy vélemény, két orvos, két vélemény.. és akkor még nem tudtuk, hogy pár nap múlva a kórházban kötünk ki, és egy harmadik orvodtól egy harmadik az előzőektől totálisan eltérő véleményt fogunk hallani..

"A méhnyak-polipok olyan finom, piros vagy lila színű kinövések, amik leggyakrabban a méhnyaknál vagy a méhcsatornában fordulnak elő. "

Szerző: kombika  2010.08.22. 02:47 Szólj hozzá!

Feleségemmel és 6 éves nagylányunkkal nagyon örültünk a 3 dimenziós képeknek születendő gyermekünkről. Nagyon tetszett, felemelő, és hihetetlen élmény volt lkátni ahogy mozog, iszik, tátog, forgolódik a baba..

Ugyanakkor a közeli családon belül voltak akik nem szívesne nézték meg, sőt volt aki egynesen kijelentette, hogy nem szereti az ilyet. Akkor akarja látni a gyermeket, ha megszületett, és ez csak egy újabb felesleges technikai vívmány,és szerinte teljesen etikátlan a használata.

Persze mindenkinek a maga döntése, hogy szereti vagy nem szereti ezt a dolgot, de soha nem gondoltuk volna, hogy ez valaha téma lesz, és hogy egészen közeli hozzátartozóink között lesz olyan aki nem fog örülni a felvételek láttán.. érdekes az emberi természet..

Szerző: kombika  2010.08.22. 02:41 Szólj hozzá!

Ez végülis csak egy "elvi" kérdés.

Hivatalosan a sima ultrahang, 2D -s azaz 2 Dimenziós, mivel 2 irányú kiterjedéső képet láthatunk ahol van szélesség és hosszúség.

A 3D ultrahanhg esetében a készülé képes a mélység érzékelésére is, és a számítógépes szoftver az adatokból összerak egy a valóságot megközelítő 3dimenziós fényképet. Ezen a képen meglepő szépséggel és pontossággal látható minden, így már az átlag ember is látja azt, amit a 2D -s ultrahang esetében csak a gyakorlott szakemberek látnak.

A 4D -s ultrahang ugyanazt tudja, csak egészen egyszerűen dívik az egyműs túllicitálása, nagyotmondás, média-hír verés, itt is ugyanaz a technológia, ugyanaz a látvány, csak a 4D kifejezéssel próbálnak még több "vevőt" becsalogatni. Ha így megy tovább, lehet nemsokára váltanak majd az 5D kifejezésre :)

Szerző: kombika  2010.08.22. 02:38 Szólj hozzá!

Minden vizsgálat rendben volt, minden eredmény tökéletes.

Megtudtuk, kis nagy valószínűséggel kisfiunk lesz! :D

Nem bírtuk tovább, elkezdtünk érdeklődni,körbenézni, hogy milyen lehetőségek vannak, szerettük volna egy 3D vagy divatosabb nevén 4D ultrahangon is megnézni születendő gyermekünket.

Az árak nagyon nagy szórást mutattak. 8.000Ft től 15.000Ft -ig sokféle ajánlatot találtunk, volt ahol az alapárban már benne volt a DVD felvétel és a fotó, de volt ahol ezért még külön pénzt kérték.

Végül egy közeli magánrendelő mellett döntöttünk. Amennyiben volt a kismamának érvényes TB kártyája, akkor a vizsgálat csupán 8.000Ft -ba került. Ebben benne volt a DVD film és 2db papír fénykép is papírkeretben. Az orvosnő, a recepciós teljesen segítőkész, kedves, odaadó volt. Előre kellett időpontot kérni egy hétre, mert nagyon sok jelentkező volt. A megjelölt időpontban megjelenve, csupán pár percet kellett várakozni, majd pedig egy szuperul felszerelt, tiszta és barátságos rendelőben történt a vizsgálat. Nagyon alaposan, lelkiismeretesen végezte a doktornő a vizsgálatot. Teljesen átélte a helyzetet, és velünk együtt örült gyermekünknek!

A felvételek csodálatosak lettek, és örömmel, boldogan, kéz a kézben távoztunk születendő kisfiunk első fényképeivel :)

3D ultrahang képek

Szerző: kombika  2010.08.22. 02:34 Szólj hozzá!

Bocsánat mindenkitől a kimaradásért, de közbe jött egy költözködés, meg egy kis nehézség, ami merőben megváltoztatta a család helyzetét..

Szóval továbbra is minden rendben, terhességi diabétesznek (cukorbetegségek) semmi nyoma, az eremények tökéletesek.

Ami viszont nagy változást okozott az az, hogy az orvosok találtak egy polipot a feleségem méhnyakán.

Ettől teljesen padlóra kerültünk.

Megvizsgálta több orvos, és mind teljesen mást mondott.

Szerencsére mostmár úgy tünik, hogy minden rendben, de azért ezt lekopogom (bal kézzel, alulról fölfelé, fán, háromszor..)

Kezdem a beszámolót, és elmesélem, mi is okozta a nagy riadalmat, és a kiesést a blog életében..

Szerző: kombika  2010.08.22. 02:23 Szólj hozzá!

 Sajnos szerelmem első terhességénél fellépett a terhességi cukorbetegség. Egézségügyi gondot sem nála, sem a gyermeknél nem okozott, de nem vol egyszerű. Azért, hogy ez most ne forduljon elő, automatikusan elküldték egy terheléses cukor vizsgálatra.

Ez egy nagyon egyszerű vizsgálat, ráadásul fájdalommentes is. 

Reggel éhgyomorra meg kell inni egy 75g cukrot tartalmazó oldatot. Majd két óra múlva megmérik az egyén vércukor szintjét. Ha ez 7.8mmol/l fölött van, akkor terhességi cukorbetegség áll fenn. Ha a határérték körül van, akkor pár hét múlva újra meg kell ismételni a vizsgálatot.

Nagyon oda kell figyelni, mert ha nem derül ki időben akkor a kismamára és a születendő gyermekre is nagyon veszélyes lehet!

Bővebben erről ITT: 

www.kismamablog.hu/terhesseg/betegseg-terhesen/terhessegi-cukorbetegseg-2

www.babanet.hu/publ/cukor.htm

Fájdalmasnak ugyan nem fájdalmas a vizsgálat, de vigyázni kell, mert van aki rosszul lesz a magas cukortartalmú oldat elfogyasztásakor. Célszerű ülve meginni, mert akár össze is eshet tőle a kismama. Főleg ha egyébként sem szereti a nagyon édes dolgokat..

Pénteken lesz ez a vizsgálat.. drukkoljatok..

Szerző: kombika  2010.04.29. 07:50 Szólj hozzá!

Közeleg a Down szűrés időpontja. Jövő héten csütörtökre kaptunk időpontot a vizsgálatra.

Ahogy közeleg egyre jobban izgulunk, ez főleg Mariann hangulatán látzsik meg, idegesebb, ingerültebb, könnyebben kijön a sodrából. Nagyon izgul, hogy minden rendben legyen. Persze én is izgulok, de teljesen más az, amit ilyenkor egy anya érez. Össze sem lehet hasonlítania az apa érzéseivel. Más és kész :) Vigyázni kell rá, nyugtatgatni, segíteni amiben csak lehet, és tartani benne a lelket akkor is, amikor kicsit nehezebb napja van.

Ez a szűrés teljesen ingyenes, ugyanakkor nem kötelező. Minél idősebb a kismama annál fontosabb a vizsgálat, ugyanis a kor előrehaladtával nő a kockázat is.

Itt egy bővebb leírás a témáról:

www.gendiagnosztika.hu/gendiagnosztika/down-kor-szures-bovebben/

Szerző: kombika  2010.04.28. 13:36 Szólj hozzá!

 Ahogy az idő haladt előre, egyre több dolgot mondtunk el Grétának a nagylányunknak.

Eleinte nehezen értette, hogy hogyan lehet az ő testvére anya hasában? Aztán lassam elfogadta. Elmondtuk neki, hogy most anyára vigyázni kell, nem szabad nehezet emelnie, nem szabad véletlenül a hasára könyökölni, ráugrani. Ezeket a dolgokat könnyen elfogadta, bár néha figyelmeztetni kellett, mert a játék hevében kiment a fejéből.

Amire viszont nagyon vigyázni kell, az a féltékenység. Amennyira akarta a kistestvért, annyira az elején megjelent benne a féltékenység is. Nála ráadásul fokozottan, amiatt, hogy míg anyának az édes gyermeke, nekem csak fogadott gyermekem, és emiatt kezdett el aggódni. Az egyik első kérdése volt, hogy "Akkor apa jobban fogja szeretni a kistestvéremet mint engem, mert ő az igazi gyereke én meg nem?". Döbbenetes egy ilyen kérdést egy 6 éves kislány szájából hallani..

Szépen elmagyaráztuk neki, hogy ugyan úgy szeretjük majd mind a kettőjüket, egyikük sem lesz fontosabb, nekünk továbbra is ő lesz a nagy és okos nagylányunk!

Sok időt kell a nagyobb gyerekre szentelni, még talán többet mint eddig. Mutatni, éreztetni, mondani kell neki, hogy szeretjük, és semmi sem változik azzal, hogy lesz egy kistestvére. Ez nagyon fontos, már így az elején, a későbbiekben pedig még fokozottabban jelentkezik majd, amikor a baba megszületik.

 www.hazipatika.com/articles/Feltekeny

Szerző: kombika  2010.04.23. 09:25 Szólj hozzá!

Címkék: testvér féltékeny

Persze ez nem minden, amit eddig leírtam. Van egy 6 éves nagy lányunk is a szerelmem első házasságából, aki idén szeptemberben már iskolába megy.

Régebben sokat mondogatta, hogy szeretne kistestvért. Aztán mikor eljött az idő, és elmondtuk neki, hogy közeledik a kistestvére, akkor nem akarta elhinni. Azt mondta, biztosan viccelünk.

Egy dologgal tudtuk meggyőzni. Megmutattuk neki, hogy ott van a szekrényben az Elevit. Hihetetlen, de 6 évesen annyira megragadnak a fejében a reklémok, hogy amint meglátta az Elevit -et, rögtön elkezdtem, mondani: "Anya Te tényleg terhes vagy. Az a vitamint akkor kell szedni, gyereke lesz egy anyukának, hogy a kisbaba egézséges legyen!"

Nagyon meglepődtünk, mikor ezt előadta.. Hihetetlen mik meg nem ragadnak a fejükben, és mennyire okosan értelmezik is a dolgokat. Nagyon oda kell figyelni a reklámokra. Sokszor nagyobb hatással van a gyerekekre, mint akármilyen film, amit egyszer látnak, míg a reklámokat nap mint nap folyamatosan.. Vigyázni kell, mert nagyon könnyen elfogadják, hogy minden úgy van és minden úgy igaz, ahogy a reklámokban van. Ez pedig nagyon veszélyes lehet..

 

Szerző: kombika  2010.04.23. 09:16 Szólj hozzá!

Címkék: kis gyerek nagy testvér születés

A kezdeti rosszullétek kezdenek elmúlni.

A legrosszabb talán az első 4-5 hét volt, amikor folyamatosan hányinger, hányás, fáradtság, álmosság vett úrt a kedvesemen. 

Ilyenkor nagyon fontos, hogy a párunk mellett álljunk, amiben tudunk, segítsünk neki. Ingerültebb, feszültebb, sokszor látszólag ok nélkül ideges, kiabál, veszekszik. Ezt az időszakot sok türelemmel és megértéssel át kell vészelni. Nem tart sokáig, és sokat növünk a párunk szemében, ha ilyenkor is mellette állunk.

Mostmár ennek az időszaknak vége. Semmi más nem maradt, csak a folyamatos alvásigény :)

Hihetetlen, hogy mennyit bír aludni egy kismama, és hogy még 12 óra alvás után is úgy érzi, hogy nem pihente ki magát :)

Szerző: kombika  2010.04.23. 09:10 Szólj hozzá!

Első vizsgálatként a 12. hét letelte után 3 nappal egy Down szűrésre lehet elmenni.

Ez nem közelező, csak kérhető szűrés. Teljesen ingyenes. Mi kértük, szerintem mindenkinek érdemes megcsináltatnia, ártani nem árt!

Következő vizsgálat pedig egy vérkép ellenőrzés és vércukor szint mérés lesz  Szerelmemnél a Down szűrés után pár nappal.

A Down szűréshez megfelelően ellátott intézmény kell, oda írnak beutalót, amit a nőgyógyásszal alá kell irattatni.

A vérkép és vércukor ellenőrzéshez nem kell speciális intézmény, azt megcsinálják helybe a legközelebbi laborban.

Szerző: kombika  2010.04.14. 09:52 Szólj hozzá!

Az orvosi vizsgálat után a védőnői szakszolgálathoz kellett mennünk.

Itt készítik el a kismama és a baba papírjait, illetve itt segítenek, hogy mikor, hova milyen vizsgálatra, szűrésre kell menni. Mérik az anyuka (később, születés után a babának is) súlyát, vérnyomását. 

Első megdöbbenésem az volt, hogy még mindíg kézzel dolgoznak. Számítógép az van, de csak áll a sarokban. A védőnő kézzel töltötte ki a több oldalas füzetet, ami az adatokat tartalmazza (egy zöld, kartonszerű, több oldalas nyomtatvány). Illetve kézzel töltötte ki azt a kismama könyvet is, amit nekünk adott. Nesze neked 21. század.. minden manuálisan.. semmi központi IT rendszer..

Részletesen végigkérdezgetett, hogy Mariannak illetve nekem milyen betegségein voltak, milyen káros-szenvedélyeink vannak ( nincsenek :), családban milyen betegségek fordultak elő, milyen műtéteink voltak, van-e valamilyen gyógyszer-érzékenységünk. Továbbá kellett adni egy vizelet mintát. Amit ott helyben a védőnő meg is vizsgált. Hogy pontosan mit nézett azt nem tudom, nem mondta el. 

Nem tudom ki hogy van vele, én ezeket a dolgokat abszolút nem tudom fejből. Azaz tudom, de csak azért mert nincs semmi érzékenység, betegség, semmisenem sosenem.. na de kérem .. hogy lehet, hogy 2010 -ben nincs egységes orvosi rendszer az országban ami tartalmazza az emberek kórelőzményét??? hihetetlen..

Megtörtént az adatok felvétele.

Még ajándékot is kaptunk. Egy Libero -s kéziköny, hasznos tanácsokkal a terhességgel, születéssel, szüléssel kapcsolatban. Illetve egy újságot, amiben szintén volt egy kis köny-melléklet amiben hasznos tanácsok voltak. Ez azért is jött jól, mert ebben részletesen le volta írva azok a dolgok is, hogy mikor mennyi pénzt milyen címen kap a kismama. Jó volt, hogy ezt végre egy biztos forrásból tutibiztosan megtudtuk..

 

Szerző: kombika  2010.04.14. 09:49 Szólj hozzá!

Na, megtörtént az első orvosi vizsgálat.

Nőgyógyászatilag minden rendben, 9 hetes a magzat, terhessék mostmár hivatalosan is alá van támasztva.

Nőgyógyásszal kapcsolatban minden rendben volt. Nem fizettünk egy fillért sem a dokinak, nem is ismertük, most volt nála először a párom, mégis kedves volt, és minden rendben, fájdalom és nehézség nélkül csinált.

Közben előjött az Elevit terhesvitamin egy mellékhatása is.. Hihetetlenül megnövelte  apárom étvágyát. Az orvos azt mondta, hogy semmiképp nem szabad a vitamin szedését abbahagyni! Az evésre kell odafigyelni. "Nem a vitamintól hízunk, hanem az ennivalótól!" - mondta. Szóval diétát írt elő a kedves Kismamának. Sok zöldség, gyümölcs, főzelékek. Mindezt úgy, hogy  apárom egyáltalán nem túlsúlyos! (164cm, 70kg)

Mostmár hivatalos a terhesség, erről a papírt be is mutatta Mariann a munkahelyén, minek következményeként könnyített munkába osztották be. Szerencséje van, mert a cége nagyon humánus. Nem küld el kismamát, odafigyel a beosztására, kompromisszumkész, megbízhat cég. Mondjuk tény, hogy nem is magyar tulajdonú :D

www.elevit.hu

Szerző: kombika  2010.04.14. 09:43 Szólj hozzá!

Mindketten nagyon fontosnak tartjuk az egézséges életmódot.

Nem dohányzunk, nem iszunk rendszeresen, mindemelett még rendszeresen sportolunk is. Mariann eleinte futott, majd miután megismerkedtünk ő is a kerékpározás szerelmese lett.

Ez a szerelem azóta is tart, fantasztikus élmény együtt sportolni, kiréndulni, mozogni!

Mindenkinek csak ajánlani tudom, testsúly megörzés/csökkentés érdekében is jó, de mi elsősorban nem ezért csináljuk, hanem azért, mert élvezzük, és fantasztikus élmény együtt mozogni!

Persze a másik oldal pedig az, hogy ha valaki gyereket szeretne, akkor minél egézségesebben él, annál egézségesebb lesz a születendő gyermek is. Nem tudom megérteni azokat a kismamákat, akik még a terhesség alatt dohányoznak. Persze ebben a környezetük (naszülők, apa, szülők, barátok, stb.) is ugyanúgy közrejátszhatnak, mert egy születendő gyermekre ugyanúgy veszélyes az anya álltal belélegzett füst (passzív dohányzás), mintha az anya dohányozni.

Az apukák sem szentek.. nehéz lemondania egy kismamának a dohányásról, ha mellette a párja egyfojtában szívja és a lakásban is állandó dohányszag van.

A leendő apukák is vállaljanak részt! Igenis mondjanak le a cigarettáról! Ha már gyereket akar valaki, akkor tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az a gyerek egézségesen is szülessen meg!

 

Szerző: kombika  2010.04.13. 08:13 Szólj hozzá!

Nem bonyolítottuk nagyon túl a gyermektervezési időpontot.

Megnéztük, hogy mikor szeretnénk Budapestre költözni, ehhez képest mikor kellene eljönnie távpénzre/szabadságra Mariannnak, ezek alapján kiszámítottuk a várható szülési időpontot.

Természetesen mindenképp úgy kell kalkulálni, hogy nem biztos, hogy minden elsőre sikerül. Nekünk is csak a második havi próbálkozás lett sikeres. A teherbe esésről elég egyszerűen értesültünk, nem jött meg a havi vérzés, illetve 2 hét eltelte után egy gyógyszertárban kapható terhességi teszttel is ellenőríztük az eredményt. Miután az is pozitív lett, elkezdtünk csendben örülni.

Azt tudni kell, hogy a terhessék első 12 hetében elég nagy a kozkázat az esetleges spontán vetélésre. Ez az időintervallum nagyon kritikus. Nagyon oda kell figyelnie a kismamának.  Nem szabad ugrálni, fizikai ütéseknek/eséseknek kitennie magát, sportolni, nehogy baj történjen. Ennyire az elején nem is mondtuk meg senkinek, nehogy valamit is előre elkiabáljunk.

Semmilyen különleges módszert nem alkalmaztunk. Abbahagytuk a védekezést (óvszerrel védekeztünk) és a természetre bíztuk a fogantatást. A biztos eredmény elérése érdekében minden nap szeretkeztünk, bár ezt amúgy is megtettük volna, hiszen szerelmesek vagyunk :)

Mielőtt elkezdtük volna a védekezés nélküli szeretkezést, Mariann elkezdte szedni az Elevit nevű kifejezetten kismamáknak kifejlesztett vitamint. Az ajánlás szerint a tervezett terhesség előtt legalább egy hónappal el kell kezdeni szedni az ideális eredmény érdekében.

Hasznos linkek:

/ Szülés kalkulátor: www.timmermann.hu/index.php /

/ További kalkulátorok: www.babaszoba.hu/kalkulatorok /

/ Elevit terhesvitamin: www.elevit.hu/site/get_pregnant.php /

 

Szerző: kombika  2010.04.13. 07:41 Szólj hozzá!

Marianna Nyírbátori, én budapesti vagyok. Úgy alakult, hogy jelenleg Nyírbátorban élünk.

Mariannának van egy kislánya, Gréta, aki ősszel lesz 7 éves, így akkor kezdi majd az iskolát. Hosszútávon mindenképp szerettünk volna vissza (fel) költözni Budapestre. Kapóra jött az alkalom, hamár iskolába megy Gréta lányunk, akkor ez a legmegfelelőbb pillanat a költözésre. Óvodából nem szerettük volna kivenni a ballagás előtt, iskolát váltani sem szerencsés az első pár évben, így ez a legjobb megoldás. Nyírbátorban befejezi az ovit, de az iskolát már Budapesten kezdi el.

Ez viszont azt is jelentette, hogy mindkettőnknek fel kell adnunk jelenlegi állásunkat, és új munka után nézni Budapesten. Ez a mai gazdasági válságos időszakban még egy embernek sem egyszerű, nemhogy rögtön kettőnek. Szerencsére lakás ügyben nem volt ennyire sürgető a helyzet, egyenlőre felköltözünk szüleimhez, és ha már fent vagyunk, és van állásunk, akkor nekiállunk saját ház/lakás után nézni. Illetve ebben az esetben a maximális GYED/GYES -t kapná jelenlegi munkahelyén meglévő fizetése, és fenálló munkaviszonyának hossza miatt.

Tehát az ideális és a leg logikusabb az lenne, ha neki már nem kellene munkát keresnie, hanem a jelenlegi munkahelyéről menne el szülési szabadságra. Így lenne egy alap, amire építkezhetünk, hiszen legrosszabb esetben a szabadság/távpénz alatt kapott összegéből kihúzzuk valahogy Pesten, amíg munkát találok..

A döntés megszületett, teljes erővel nekiálltunk a baba-projektnek..

Szerző: kombika  2010.04.13. 06:35 Szólj hozzá!

 Üdv Kedves Látogató!

Együtt vagyunk egy ideje, nagy a szerelem, egyetértés, megértés, boldogság, eljött az idő a továbblépésre.

A mai trenddel ellentétben mi házasság pártiak vagyunk, úgyhogy nem is lehetett kétséges, hogy gyermek vagy esküvő lesz előbb. Ki is tűztük az időpontot 2010. június 12 -ére.

Szerelmem Marianna 32 éves, van egy kislánya az előző házasságából. Neki már van fogalma, hogy mivel jár egy gyermek vállalás. Bár a szülése óta eltelt több mint 6 év alatt hihetetlen mennyi minden változott ezen a téren az orvosudományban.

27 éves vagyok, és ugyan végignéztem a keresztgyerekeim (akik ikrek..) születését, fejlődését, ballépéseit (most 5 évesek), azonban saját tapasztalatom a gyermekvállalás terén abszolút semmi sincsen.

Elmesélem tapasztalataimat, élményeimet, hogy milyen helyzetekkel, kérdésekkel, kétségekkel szembesül egy gyermeket vállaló, átlagos fiatal. Egy olyan fiatal, aki nem töltötte eddigi összes percét a gyermekvállalásra való felkészüléssel, csupán élte mindennapjait, és egyszercsak eljött az idő (és a megfelelően stabil kapcsolat) ahhoz, hogy meghozza ezt a komoly döntést.

Megmutatom a különböző vizsgálatokat, papírokat, intézni valókat, amivel szembesülünk, megmutatok mindent ami velünk megesik, és örömmel segítek ha valakinek kérdése támadna!

Tehát kezdjük, hogy is indult mindez a mi esetünkben..

Szerző: kombika  2010.04.13. 06:26 Szólj hozzá!